Lakkas Residence

Lakkas Residence

Raleigh, NC

Built on an infill lot in an established Raleigh neighborhood, the house fits the diverse, unpretentious character of the neighborhood while comfortably accommodating a multigenerational family. Private rooms are organized around an open, light-filled central space with kitchen, dining area, and living room. A generous screened porch and balconies connect the house to the surroundings and provide outdoor living spaces. A one-bedroom apartment on the ground level, provides independent living for grandparents.

Significant green features:

  • House form elongated on the east-west axis
  • Main living spaces located on the south side for light and warmth
  • Large windows on the south side, shaded in the summer
  • Auxiliary apartment for increased density
  • Infill lot

CONTINUE TO NEXT PROJECT